Vaststellingsovereenkomst
Arbeidsrecht Advieslijn, de beste arbeidsrecht advocaten voor bij ontslag op staande voet.
Onze arbeidsrecht advocaten zijn gespecialiseerd in ontslag op staande voet. Dus verwacht u ontslagen te worden of bent u ontslagen op staande voet? Neem dan direct contact op met ons. Wij zijn 7 dagen per week bereikbaar.
Snel weten waar u staat? Bel 088 – 374 7998 voor een gratis intake gesprek.
De beste arbeidsrecht advocaten
Eerste gesprek altijd 100% gratis
7 dagen per week bereikbaar
Wij werken door heel Nederland
Gratis intake aanvragen
Snel weten waar u aan toe bent? Leg uw situatie voor in een gratis telefonisch intake gesprek. Wij beoordelen direct of uw zaak kans van slagen heeft. U kunt ons ook direct bellen op 088-374 79 98 .
Wat is ontslag op staande voet?
Ontslag op staande voet is een opzegging waar een dringende reden aan verbonden is. Door deze dringende reden wordt de arbeidsovereenkomst per direct beëindigd. Voor een ontslag op staande voet is geen tussenkomst van een rechter of van het UWV-werkbedrijf nodig. Daarnaast hoeft er bij een ontslag op staande voet geen rekening gehouden te worden met de wettelijke opzegtermijn. Ontslag op staande voet houdt in dat u per direct werkloos bent.
In wat voor gevallen komt ontslag op staande voet voor?
Ontslag op staande voet komt meestal alleen voor in ernstige gevallen. Enkele voorbeelden van deze ernstige gevallen zijn:
- Wanneer er diefstal geconstateerd is.
- Wanneer er fraude geconstateerd is.
- In het geval van werkweigering.
- Als werk niet uitgevoerd kan worden doordat de medewerker in ernstige mate niet bekwaam is.
Ook al zijn dit de meest voorkomende gevallen wilt dit natuurlijk niet zeggen dat het ontslag op staande voet daadwerkelijk gegrond is. Vaak zijn er ook externe factoren die invloed hebben. Stel bijvoorbeeld dat de arbeidsomstandigheden waar u in werkt dusdanig slecht of gevaarlijk zijn dan kunnen wij ons goed voorstellen dat u het werk weigert.
Ontslag op staande voet mag nooit zomaar, neem direct contact met ons op en leg uw situatie voor aan een van onze arbeidsrechtadvocaten. Maak altijd gebruik van het gratis intakegesprek
Op staande voet ontslagen? Wat nu?
Als eerste is het belangrijk dat u niets ondertekend. Hiermee zou u namelijk zomaar uw rechten kunnen verspelen door ergens voor akkoord te gaan. Werkgevers hebben nog wel eens de neiging om in het geval van ontslag op staande voet een beëindigingsovereenkomst of vergelijkbaar document aan u aan te bieden om te ondertekenen, ga hier nooit op in en neem direct contact met ons op voor een gratis intakegesprek.
Kan ik in bezwaar gaan tegen ontslag op staande voet?
Als u het niet eens bent met uw ontslag en u wilt bezwaar maken dan moet u dit binnen 2 maanden doen. Als u langer dan 2 maanden wacht is het niet meer mogelijk om bezwaar te maken, het is dus belangrijk dat u dit zo spoedig mogelijk doet.
Bezwaar maken tegen ontslag op staande voet gaat via de rechter. Als u in bezwaar gaat is het belangrijk dat u een waterdicht bezwaarschrift heeft: de arbeidsrechtadvocaten van Arbeidsrecht Advieslijn zijn 100% gespecialiseerd in het maken van bezwaar.
Wilt u weten wat uw kansen zijn met het bezwaar maken tegen ontslag op staande voet? Neem dan direct contact op met onze intakebalie, het eerste gesprek is altijd gratis.
Advocaat inschakelen bij ontslag op staande voet.
Bent u op staande voet ontslagen en wilt u bezwaar maken? Het is zeer aan te raden om een arbeidsrecht advocaat gespecialiseerd in ontslag in te schakelen, zo wordt uw kans van slagen aanzienlijk vergroot. Wel is het van belang dat u een advocaat heeft die verstand van zaken heeft.
In eerste instantie kan de advocaat eerst proberen om het ontslag via de werkgever terug te draaien door met uw werkgever in gesprek te gaan. Als dit niet lukt legt de advocaat samen met u de situatie voor bij de rechter.
Leg direct uw situatie bij ons voor ter beoordeling. U heeft altijd recht op een gratis intakegesprek.